Masters Brainwork Oy

Uccomasterin monipuoliset ominaisuudet takaavat, että jokainen rakennushankkeen osapuoli haluaa käyttää Uccomasteria

Kuvassa rakennushankkeen sekamelska ja ihminen joka näyttää ahdistuneelta. Laadunhallinta on vaikeaa ilman oikeaa laadunhallintajärjestelmää. Valitse Ducis laadunhallintaan!

Uccomasterin monipuoliset ominaisuudet helpottavat työntekoa ja tekevät laadunhallinnasta helppoa

suurennuslasi

Laajat hakutoiminnot

Projektien hallinta usein kaatuu siihen, että tarvittavia laadunhallinnan asiakirjoja löydy silloin kuin niitä tarvittaisiin. Uccomasterin laajojen hakutoimintojen vuoksi tästä ei tarvitse enää huolehtia!

kamera

Valokuvasta asiakirja

Valokuva itsessään ei ole pätevä dokumentti ja siksi valokuvan yhteyteen tulee lisätä relevanttia tietoa – esimerkiksi olosuhteista. Uccomasterissa tämä onnistuu helposti!

metadata-dokumentti

Metadata

Asiakirjoihin voidaan lisätä todella monipuolisesti erilaista metadataa tuulen nopeudesta mittauslaitteiden malleihin. Asiakirjoja voi myös hakea metadataan perustuen.

rakennusmies

Eri käyttäjille omat roolit

Uccomasteria voivat käyttää kaikki rakennushankkeen osapuolet. Toisille käyttäjille voidaan myöntää muokkausoikeudet dokumentteihin ja toisille taas riittää pelkät katseluoikeudet. Helppoa!

check-merkki

Seuranta ja hyväksyntä

Uccomasterin avulla poikkeamailmoitukset ja reklamaatiot ovat helppoja laatia ja niihin on nopeaa hakea hyväksyntä suoritettujen korjausten jälkeen.

kuvaaja

Ajantasainen tieto ja tilannekuva

Uccomaster antaa aina ajantasaisen tiedon projektista. Lisäksi Uccomasterin tilannekuva-graafeista on helppo seurata projektin etenemistä toteutuksen sopimuksen mukaisuutta esimerkiksi aikataulujen suhteen.

valokuvien tuonti

Valokuvien tuonti

Voit tuoda Uccomasteriin kerralla jopa 200 valokuvaa. Valokuvat muuttuvat laadunhallinnan asiakirjoiksi hujauksessa, sillä osa projektin tiedoista tallentuu automaattisesti ja osan voit
halutessasi täydentää jälkikäteen.

asiakirjan lataus

Asiakirjojen tulostus ja lataus

Koska Uccomasterissa säilötään suuria määriä dokumentteja, on tärkeää, että asiakirjat pystyy lataamaan vaivattomasti sieltä myös omalle laitteelle. Myös suora tulostus onnistuu helposti!

asiakirjan linkitys

Linkitä asiakirjat suoraan suunnitelmiin

Rakennusprojektit perustuvat aina eri suunnittelualojen suunnitelma-asiakirjoihin ja tuotevalmistajien ohjeisiin. Uccomasterin avulla yhdistät laadunhallinnan asiakirjat suunnitelma-alustoille näppärästi!

olosuhteet

Olosuhdetiedot

Asiakirjoihin voi lisätä olosuhdetietoja: esim. sää, tuulen nopeus, lämpötila, kosteus, kosteudentunnistimen arvo yms. Uccomaster laskee automaattisesti sisäilman kosteuslisän, puun tasapainokosteuden sekä kastepisteen.
materiaalit

Materiaalitiedot

Käytetyt materiaalit ja tuotteet on hyvä merkitä talteen tarkennuksineen. Uccomasteriin saat merkittyä materiaali- ja tuotetiedot niille tarkoitettuihin kenttiin, jonka jälkeen voit esimerkiksi hakea asiakirjoja niiden perusteella.

aikataulu

Aikataulu

Suurin ylimääräisten kustannusten aiheuttaja rakennusprojekteissa on työaikataulun pettäminen. Uccomasterin avulla seuraat projektin etenemistä ja kirjaat mahdolliset aikataulupoikkeamat, jolloin osapuolet ovat tietoisia niiden syistä ja seurauksista.

muutosloki

Muutosloki

Jokaisessa asiakirjassa on esillä asiakirjan muutoshistoria ja sen tekijä sekunnilleen. Lisäksi jokaisen asiakirjan täydellinen muutoshistoria saadaan esille yhtä näppäintä painamalla.
dokumentti

Talo 2000 & Infra 2015 tuotenimikkeistöt

Järjestelmässä on sisällä Talo 2000 tuotanto- ja rakennustuotenimikkeet, joiden avulla asiakirjat voidaan helposti löytää. Infra 2011 hanke- ja 2015 rakennusosanimikkeet ovat vastaavasti käytettävissä infrarakentamisessa.

viiteaineisto

Viiteaineistot

Asiakirjan viiteaineisto-osioon voidaan kirjoittaa mihin sopimusasiakirjaan tai viitekirjallisuuteen työvaiheesta tehtyjä havaintoja voidaan verrata.

näyttökuva Ducis-laadunhallintajärjestelmästä kannettavan tietokoneen näytöllä

Tiesitkö, että laadunhallinnan asiakirjojen laatiminen, tallentaminen, arkistointi ja hallinnointi on lähes kaikissa rakennushankkeissa epäjärjestelmällistä ja puutteellista?

Kattavat laadunhallinnan asiakirjat auttavat estämään ja löytämään ratkaisuja tehokkaasti mahdollisissa erimielisyyksissä

Mitä tietoja asiakirjoihin tallennetaan?

Projektin osapuolten yhteystiedot

Yhteystietoihin voidaan merkitä tilaajan, rakennuttajan, päätoteuttajan, asiakirjan kohteen ja laatijan yhteystiedot kattavasti.

Sijaintitiedot

Yksityiskohtaiset sijaintitiedot ovat usein arvokkain osa asiakirjan tietosisältöä. Uccomasterin sijaintitiedot ovat täydelliset ja niitä voi haluttaessa täydentää avainsanojen avulla.

Rakennusosien tai materiaalien tuotetiedot

Uccomasteriin voidaan syöttää tuotetoimittajan tai -valmistajan tiedot, rakennusosan tunnus tai tuotenimi, rakennusmateriaalien ja tuotteiden asiakirjat, kuten asennus- ja käyttöohjeet sekä suoritustasoilmoitukset.

Asiakirjan seloste

Asiakirjoissa on iso kenttä vapaamuotoisia kirjauksia varten. Tähän voidaan syöttää tietoja tarkasteltavasta kohteesta, läsnäolleista henkilöistä, sovituista jatkotoimenpiteistä tai vertailutietoa viiteasiakirjoihin sekä todeta työvaiheen sopimuksenmukaisuus.

Rakennusvaiheet & asiayhteydet

Asiakirjaan kannattaa liittää tieto dokumentin asiayhteydestä: liittyykö asiakirja esimerkiksi takuuasioihin tai vuosikorjauksiin vai onko asiakirja relevantti kosteudenhallinnan dokumentaatiolle.

Aikataulu ja sopimusehtojen noudattaminen

Uccomasterin asiakirjat auttavat todentamaan aikataulun ja sopimusehtojen noudattamisen. Asiakirjaan voidaan merkitä aikataulun laatija ja sen tyyppi sekä laatimisajankohta, aikataulutilanne sekä täyttääkö sopimusehdot.

Helppo käyttää kaikilla laitteilla

Ducis on suunniteltu toimimaan siellä missä rakennetaan – siksi ohjelmistomme toimii niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin.

  • Tuetut selaimet: Firefox, Google Chrome, Explorer, Safari

  • Käyttöjärjestelmät: Windows 7 ja uudemmat, Mac OS X 10.9 ja uudemmat, iOS 8 ja uudemmat, Android 4.1 ja uudemmat
Piirrustus jossa laadunhallintaan rakennettu sovellus Ducis on puhelimen näytöllä

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Uccomaster on erittäin monipuolinen, helppokäyttöinen ja selainpohjainen
laadunhallintajärjestelmä talon- ja Infrarakentamiseen.

Uccomasterin avulla voidaan standardoida laadunhallintaan liittyvien asiakirjojen
täyttäminen ja sisältö.

Jokainen käyttäjä voi itse päättää mihin tasoon saakka asiakirjaa
täydennetään, jotta se vastaa kulloistakin käyttötarkoitusta.

Uccomasterin saa käyttöön viimeistään tilausta seuraavana työpäivänä, mikäli
tarvittavat tiedot ovat tilausta varten käytettävissä.

Lyhyin tilausjakso on 30 päivää, määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva
tilaus.
Irtisanomisaika on 14 päivää ennen kuukauden vaihtumista toistaiseksi
voimassa olevissa tilauksissa.

Kyllä, muita ohjelmistoja ei tarvita nykyaikaisten selainten lisäksi.

Kyllä voi. Kuitenkin on helpointa ja tuottavinta jatkaa asiakirjan täyttämistä sijainnin merkinnän jälkeen tutkimalla suunnitelmia ja viitekirjallisuutta toimisto-
olosuhteissa sekä täydentämällä asiakirjoja tietokoneella.

Ei tarvita. Käytännössä riittää älypuhelimen tai tabletin kamera ja tietokone
käyttötarpeiden mukaisesti.
Paras tuottavuus ja tehokkuus saavutetaan kokemusperäisesti varsinkin
haastavissa kuvausolosuhteissa siten, että valokuvaus suoritetaan
hyvälaatuisella digikameralla ja salamalaitteella.

Kameralla otettujen valokuvien jälkeen ne voidaan siirtää Ducikseen, joko
suoraan tai valokuvien käsittelyn jälkeen, mikäli se koetaan tarpeelliseksi
niiden laadun parantamiseksi esimerkiksi oikaisun, kroppauksen ja valotuksen
korjausten jälkeen.

Ei tarvita. Valokuvien mahdollisessa käsittelyssä, joka on kokemusperäisesti
suositeltavaa voidaan käyttää erilaisia kuvankäsittelyohjelmistoja, koska se
näkyy selkeästi dokumentoinnin laadussa.

Mitä asiakkaamme sanovat Duciksesta

Aiemmin dokumenttimme olivat aina hukassa ja niitä löytyi vielä projektin jälkeenkin eri henkilöiden puhelimista, tietokoneilta ja muistilappuina housuntaskuista. Kun otimme Duciksen käyttöön, kaikki muuttui: Nyt kaikki sopimukset, asiakirjat, muistiinpanot ja jopa puhelimilla otetut valokuvatkin löytyvät aina yhdestä paikasta. 

Tavarantarkastuksia tekevän tavarantarkastajamme ja rakennusvalvojamme Keijo Rautiaisen kuva puuttuu. Kuvassa piirretty harmaa hahmo.

Etunimi Sukunimi

Yritys Oy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Felis convallis malesuada duis euismod eleifend plate. Consectetur adipiscing elit.

Tavarantarkastuksia tekevän tavarantarkastajamme ja rakennusvalvojamme Keijo Rautiaisen kuva puuttuu. Kuvassa piirretty harmaa hahmo.

Etunimi Sukunimi

Yritys Oy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Felis convallis malesuada duis euismod eleifend plate. Consectetur adipiscing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Felis convallis malesuada duis euismod eleifend plate. Consectetur adipiscing elit.

Tavarantarkastuksia tekevän tavarantarkastajamme ja rakennusvalvojamme Keijo Rautiaisen kuva puuttuu. Kuvassa piirretty harmaa hahmo.

Etunimi Sukunimi

Yritys Oy